De bouw van een community- en carecentre in Mareetsane en Tiakgameng.

De financiële ondersteuning is aangevraagd door stichting Kruisbogen Doorn. Al een aantal jaar houden zij zich bezig met ontwikkelingsprojecten in Zuid-Afrika. Project Sonneblom is geheel gebaseerd op de behoeften van de plaatselijke bevolking uit negen dorpen. Deze behoeften bestaat uit de benodigde gebouwen voor crèches, kleuterscholen, naschoolse huiswerkbegeleiding en vergaderruimte. Maar ook voor een opvangcenta voor tieners alsmede centra voor home based care, voor sociale zorg en voor counseling ten behoeve van aids-patiënten en hun familie.

 

De concrete doelstelling is dat er bij de afsluiting van het project vier tuinen, zes early learning centres, drie jeugdcentra en één hospice zijn gebouwd en in gebruik zijn genomen. De bouw van het community- en carecentre maakt onderdeel uit van dit totaalproject.

 

Het benodigde budget voor de uitvoering van dit gedeelte van Project Sonneblom bedraagt €25.000,-. De TakaTuka Foundation draagt hier een bedrag van €12.500,- aan bij.

 

Zonnecollectoren voor de Engels Middle School "Windows of Hope".

Stichting Kinderen van Viljoenskroon heeft de TakaTuka Foundation benadert met de vraag voor een bijdrage voor de aanleg van zonnecollectoren voor de energievoorziening van hun Engels Middle School “Windows of Hope”. Hier gaan kinderen met HIV/Aids in de leeftijd van 6 t/m 17 jaar naar school. De school ligt in Viljoenskroon, provincie Free State in Zuid-Afrika.

 

De TakaTuka Foundation heeft dit project het benodigde bedrag van €12.000,- geschonken. Kijk voor meer informatie op www.kinderenvanviljoenskroon.nl.