"Dit is mijn verhaal!", een project van stichting De Vrolijkheid.

Het project "Dit is mijn verhaal!" is een spannend en vernieuwend project met kinderen en jongeren die wonen in het AZC in Leersum. Een project waarbij de deelnemers de kans krijgen om hun eigen verhaal te vertellen en ook leren om dit verhaal op professionele wijze onder de aandacht te brengen. Stichting de Vrolijkheid is een netwerk van kunstenaars, theatermakers en musici. Hun drijfveer: ze willen investeren in kinderen en jongeren in asielzoekerscentra in Nederland.

 

Aanleiding voor dit project zijn de opmerkingen van jonge asielzoekers uit het AZC in Leersum over de presentatie van vluchtelingen in de media. Zij herkennen zich totaal niet in deze verhalen. Ze zijn vaak triest en zitten vol clichés. Het leven op een AZC is moeilijk en onzeker, de vluchtverhalen zijn zwaar. Maar de jonge bewoners zijn veel meer dan alleen maar vluchteling of slachtoffer. Ze hebben talenten, verhalen en hun eigen waarheid die ze graag willen laten zien aan de wereld om hun heen.

 

In het project "Dit is mijn verhaal!" vertellen zij hun eigen verhaal: hun waarheid. Vanuit hun eigen hart. Ze breken taalbarrières, oppervlakkigheden en clichés door en laten hun krachten en talenten zien. Zij leren publiceren en presenteren. Dit gaan ze doen onder leiding van een professionele schrijver, fotograaf en filmmaker. Het is de bedoeling dat de verhalen gepubliceerd worden in de vorm van een krant of boek. Ook is er het streven om een tentoonstelling in te richten.

 

De TakaTuka Foundation €7.000,- bij aan dit project. Kijk voor meer informatie op www.vrolijkheid.nl.