Schooltassen voor schoolkinderen in Gambia.

Via stichting Eduki kwam het verzoek voor een financiële bijdrage voor het aanschaffen van een aantal schooltassen. Stichting Eduki staat voor Education for Kids. Onder de enthousiaste en slagvaardige leiding van Meta Kuijper worden nu al acht jaar donaties ingezameld voor een groep kinderen in Gambia. Het schoolgeld, schoolboeken en schoolkleding wordt door stichting Eduki betaald, dit zodat de kinderen naar school kunnen gaan. In september ging een nieuw schooljaar van start. De kinderen, die ondersteunt worden door stichting Eduki, konden een schooltas goed gebruiken. De schoolboeken en schrijfspullen had Eduki al geregeld maar de tassen nog niet.

 

Het verzoek aan ons was een bijdrage van €1.600,- voor de aanschaf van de schooltassen. Daar werken we graag aan mee. Kijk voor meer informatie op www.eduki-gambia.nl.

 

Upper Basic School in Berending.

De TakaTuka Foundation levert een bijdrage aan de bouw van een schoolgebouw voor de bovenbouwklassen in het dorp Berending in Gambia. Er staat al een schoolgebouw voor de onderbouw op een goed omheinde locatie in het dorp. Daar wordt dus nu een gebouw met drie klaslokalen bij gezet. Dat gebeurt op een degelijke en solide wijze waardoor de school er weer jaren tegenaan kan. Het project is een initiatief van stichting Gambia Team NL. Zij hebben al meerdere projecten gerealiseerd in Berending.

 

De TakaTuka Foundation is één van de sponsoren en draagt €9.000,- bij.